«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το στόχο»

«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το στόχο»

Ο «κύκλος» των συνεντεύξεων για την σεζόν 2015-2016 στον Φιλαθλητικό – Λαρισαϊκό, «ανοίγει» με την Εύη Γεροβασιλείου, η οποία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, για την πορεία της μέχρι τώρα, για το ξεκίνημα της ομάδας στην Α1΄ και τι περιμένει από αυτήν στη συνέχεια. Επίσης, έδωσε μήνυμα στις συμπαίκτριες της και μας είπε πως περνάει τον χρόνο της στην Λάρισα, όταν δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις…

Η νέα και επίσημη σελίδα μας στο Facebook… 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

– Αυτή είναι η πρώτη σου χρονιά στον Φιλαθλητικό, θα ήθελα να μας πει πως έφτασες ως εδώ…
«Η πορεία μου στο βόλεϊ «γράφεται» τα τελευταία δώδεκα χρόνια με την Θεσσαλονίκη να είναι η πόλη στην οποία γύρισα τις περισσότερες ομάδες έως τώρα. Το ξεκίνημα μου έγινε στον Μέγα Αλέξανδρο, ύστερα πήγα στον Άρη όπου συμμετείχα στα πρωταθλήματα των Νεανίδων και Κορασίδων, την επόμενη χρονιά φόρεσα την φανέλα του Ηρακλή, ενώ στο Ανατόλια έμεινα τρία ολόκληρα χρόνια, που με «οδήγησαν» στον Επίκουρο Πολίχνης και την Α2. Η πρώτη μου εμπειρία από την Α1 κατηγορία, ήταν με τον ΕΟ Σταυρούπολης όπου με τον ίδιο προπονητή στο τέλος της χρονιάς πήγα ξανά στον Άρη για το πρωτάθλημα της Α2΄ κατηγορίας. Πλέον, βρίσκομαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη και στον Φιλαθλητικό για τη δεύτερη χρονιά μου στην Α1».

– Πως βλέπεις την χρονιά του Φιλαθλητικού – Λαρισαϊκού στην Α1΄ μετά από πέντε αγωνιστικές…
«Το επίπεδο στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας σε σχέση με τη πρώτη μου εμπειρία είναι χαμηλότερο άρα ο στόχος της παραμονής για τον Φιλαθλητικό είναι εφικτός. Από κει και πέρα, εμείς ως αθλήτριες πρέπει να ξεπερνάμε τα προβλήματα που φυσιολογικά εμφανίζονται σε μία νεοφώτιστη ομάδα και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον στόχο μας και για ότι καλύτερο μπορούμε».

– Στον Φιλαθλητικό – Λαρισαϊκό μέχρι στιγμής «βλέπουμε» δύο πρόσωπα, ένα είναι αυτό των τριών πρώτων αγωνιστικών και το άλλο είναι των επόμενων δύο… Τι άλλαξε κατά τη διάρκεια των εβδομάδων και παρατηρούμε την «μεταμόρφωση» των εμφανίσεων προς το καλύτερο;
«Το κακό με εμάς είναι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας να «δέσουμε» ως ομάδα, γιατί είμαστε όλες νέες συμπαίκτριες. Με τον καιρό όμως μαθαίνουμε η μία την άλλη και μέσα από τη δουλειά θα εμφανίσουμε καλύτερο πρόσωπο στο γήπεδο».

– Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μέσα από το «πέρασμα» σου από τον Φιλαθλητικό;
«Οι στόχοι μου, είναι συνυφασμένοι με αυτούς της ομάδας, θέλω να παραμείνουμε στην κατηγορία και μέσα από τα παιχνίδια να «ωριμάσω» περισσότερο παικτικά».

– Παρόλο που είστε νέες συμπαίκτρεις, βλέπουμε σε διάφορες στιγμές σας, πως το «κλίμα» ανάμεσα σας είναι εξαιρετικό, αυτό ισχύει και στα αποδυτήρια;
«Η αλήθεια είναι πως βιώνουμε κάτι περίεργο. Μπορεί εκτός γηπέδου να είμαστε όλες φίλες μεταξύ μας και να κάνουμε παρέα, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου, είναι ακόμη δύσκολο να συγχρονιστούμε  στο τακτικό «κομμάτι», το οποίο φυσικά σκοπεύουμε να βελτιώσουμε με τον χρόνο».

– Ο κόσμος της Λάρισας μέχρι στιγμής σας έχει στηρίξει στις προσπάθειες σας;
«Δυστυχώς οι συνθήκες στο βόλεϊ γυναικών ανεξάρτητα την πόλη δεν είναι και οι καλύτερες, βλέπουμε άδεια γήπεδα παντού και αυτό μόνο καλό δεν είναι για την προώθηση του αθλήματος. Από κει και πέρα, στη Λάρισα ο κόσμος μας στηρίζει, αλλά θα μπορούσε να είναι και περισσότερος στις κερκίδες».

– Στον αγώνα με τον Πορφύρα πήρατε μία εύκολη νίκη, την πρώτη σας στο πρωτάθλημα. Τι κρατάς από την εμφάνιση σας;
«Ο Πορφύρας δεν εμφανίστηκε τόσο καλός όσο τον περιμέναμε, αλλά εμείς στο γήπεδο καταφέραμε να βγάλουμε κάποιες «αρετές» μας, που στις προηγούμενες αναμετρήσεις λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων δεν μπορούσαμε να τις θέσουμε σε εφαρμογή. Επίσης, αυτή η νίκη, μας έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

– Μπροστά σας έχετε ένα παιχνίδι στο Ρέθυμνο, τι να περιμένουμε σε αυτό από τον Φιλαθλητικό;
«Είναι ένα ματς «παγίδα» λόγω του ότι θα προηγηθεί και δύσκολο ταξίδι, ωστόσο πάμε για τη νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που έχει ως στόχο την παραμονή, όπως και εμείς».

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
– Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Τον Ολυμπιακό, αν και όπως βλέπουμε πως ο Παναθηναϊκός και η Νάξος έχουν δυνατά σύνολα και θα προσπαθήσουν να τον κοντράρουν».

– Πως περνάς τον «ελεύθερο» χρόνο σου, όταν δεν έχεις υποχρεώσεις με τον Φιλαθλητικό;
«Από τη στιγμή που δεν είμαι από τη Λάρισα, προσπαθώ να απολαύσω περισσότερο την πόλη, που μέχρι στιγμής την έβλεπα μόνο όταν ερχόμουν για αγώνες. Μου αρέσει να βγαίνω με τις συμπαίκτριες μου, να πηγαίνω βόλτες και να πίνω καφέ που είναι το «σπορ» των Λαρισαίων».

– Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου έως τώρα και ποια η χειρότερη;
«Η καλύτερη ήταν όλη η περσινή σεζόν που καταφέραμε να ανεβάσουμε τον Άρη στην Α1΄ και η χειρότερη ίσως είναι η χρονιά με τον ΕΟΣ που δεν παραμείναμε στην κατηγορία παρόλο που υπήρχε άριστο κλίμα σε όλη την ομάδα».

– Πως επέλεξες να ασχοληθείς με το βόλεϊ από τη στιγμή που δεν είναι και το πιο «εμπορικό» άθλημα στην Ελλάδα;
«Ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα όπως ο στίβος, η κολύμβηση, η ρυθμική γυμναστική, ωστόσο ο αδερφός μου με βοήθησε να κατασταλάξω στο βόλεϊ, στο οποίο τελικά έμεινα κιόλας».

– Ποιο είναι το πρότυπο σου στον αθλητισμό;
«Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο, προσπαθώ να φτιάξω το δικό μου αγωνιστικό χαρακτήρα δίχως να έχω κάποιο «πάτημα» στο μυαλό μου».
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

– Αγωνίζεσαι ως διαγώνια, τι πρέπει να κάνει μία παίκτρια στη θέση σου για να είναι αποδοτική μέσα στον αγώνα;
«Μία διαγώνια πρέπει να είναι καλή στο επιθετικό κομμάτι, στο σερβίς και το μπλοκ, αλλά το σημαντικότερο είναι όταν η ομάδα που αγωνίζεται ψάχνει να βρει λύσεις, εκείνη να έχει το «καθαρό» μυαλό για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να «ξεμπλοκάρει» όλη την ομάδα».

– Θα ήθελα να «κλείσουμε» τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τον κόσμο και τις συμπαίκτριες σου για την συνέχεια του «μαραθωνίου» που έχετε μπροστά σας…
«Πάνω από όλα υπομονή. Στις συμπαίκτριες μου θα ήθελα να τονίσω πως πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια εντός γηπέδου, για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής».

* Ευχαριστούμε το «Dali Inspiration House» για την φιλοξενία…

Οι Χορηγοί μας