Οδοιπορικό στο final four του κυπέλλου volley

Ναι, Ήμασταν και εμείς εκεί!! 
Σαντορίνη 13-14 Απριλίου 2013

Ο Ολυμπιακός είναι ο νταμπλούχος της φετινής χρονιάς, με το πρωτάθλημα και το κύπελλο να γράφει πλέον το όνομα του, μετά από μία εβδομάδα που προφανώς θα μείνει αξέχαστη για τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου.

Η πρώτη πράξη του θριάμβου ξεκίνησε στη Νέα Φιλαδέλφια, την περασμένη Δευτέρα, όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 3-2 και «έκλεψε» τον τίτλο του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, για να συνεχιστεί στη Σαντορίνη, όπου οι ερυθρόλευκες έκαναν την «σωματική» υπέρβαση και τελικά ήπιαν… σαμπάνια στην κούπα. Μέσα σε μία εβδομάδα, η Γιακουμή (MVP της χρονιάς), η Κωνσταντίνου (MVP του τελικού κυπέλλου), η Κοσμά, η Κονόμη, η Τένεβα, η Χριστοδούλου, η Τρατς και τα άλλα κορίτσια άνοιξαν την πόρτα στην ερυθρόλευκη αυτοκρατορία (;), ρίχνοντας στο καναβάτσο την «βασίλισσα» ΑΕΚ.

Το womensports.gr ακολούθησε από κοντά και τη δεύτερη πράξη της μεγάλης επιτυχίας, φτάνοντας στη Σαντορίνη, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας. Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη το μεσημέρι, όπου με τη συνέντευξη τύπου, οι δύο φιναλίστ, μαζί με τον Ηρακλή Κηφισιάς και τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, έδωσαν το δικό τους στίγμα στο νησί και στην φετινή διοργάνωση. Οι αρχηγοί και οι προπονητές τους, μας μίλησαν για τους στόχους και τα πλάνα τους, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο όπου διεξήχθησαν οι αγώνες. Το άγχος ήταν διάχυτο, όμως η παρουσία του Φιλαθλητικού (ομάδα της Α2), της οργανωτικής επιτροπής της ΕΟΠΕ και των ανθρώπων της Σαντορίνης, έδιναν την αίσθηση μιας γιορτής. Η διακριτική παρουσία των μικρών εθελοντών, οι ετοιμασίες για τη φιέστα του κυπελλούχου, τα απρόοπτα και οι στιγμές χαλάρωσης έδειχναν ότι το βόλεϊ ολοκλήρωνε μια χρονιά, που παρά τις δυσκολίες, αναδείκνυε τους επόμενους πρωταγωνιστές.

Η δημοσιογραφική αποστολή, αποτελούμενη από τουλάχιστον 25 άτομα, βρισκόταν σε αναβρασμό. Κατ’ιδίαν συνεντεύξεις, τετ-α-τετ με αθλήτριες και προπονητές, βίντεο, φωτογραφίες, μαγνητοφωνάκια και «στοιχήματα» για τον φετινό κυπελλούχο έδιναν και έπαιρναν. Το ξενοδοχείο El-Greco λίγες δεκάδες μέτρα έξω από τα Φηρά, φιλοξενούσε τους περισσότερους συντελεστές της γιορτής, με την ΕΟΠΕ να δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να είναι όλα στην εντέλεια.

Τα φώτα άνοιξαν την Παρασκευή στις 17:30. O Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Ηρακλή Κηφισιάς, σε ένα ματς που κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον της γεμάτης κερκίδας σχεδόν μέχρι και το τελευταίο σετ. Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι ήθελαν πάρα πολύ τον τίτλο, όμως οι Κηφισιώτισσες τα έβαζαν με τον Πρωταθλητή, και όπως αποδείχθηκε και με τον Κυπελλούχο. Η κερκίδα πάλι, βοηθούσε τις ερυθρόλευκες, με τους τοπικούς συνδέσμους να έχουν δημιουργήσει μια ωραία ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο και με την… φασαρία τους έδιναν παλμό και ρυθμό στον αγώνα.

Ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ ΑΕΚ και Φιλαθλητικού Λάρισας είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Όπως μας ανέφερε και η ίδια η αρχηγός της Λάρισας, η Α. Κεραμίδα, μια ομάδα της Α2 αντιμετώπισε την παρολίγο πρωταθλήτρια Ελλάδος (για φέτος). Έτσι όποιος στοιχημάτιζε υπερ της Λάρισας… μπορεί οι αποδόσεις να ήταν υψηλές, όμως οι πιθανότητες να νικήσουν μηδαμινές. Όμως, ακόμη και σ” αυτήν την περίπτωση, το κέφι και η διάθεση δεν έπεσε λεπτό. Η Λάρισα, μπορεί να ήταν αγχωμένη, αλλά τα κορίτσια έδειχναν να το χαίρονται, ενώ η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ανασυνταχθεί μετά την απώλεια του πρωταθλήματος.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με τους δημοσιογράφους να βρίσκονται μέχρι αργά στα ειδικά desk που είχαν δημιουργηθεί για να διευκολυνθεί το έργο τους. Τόσο οι άνθρωποι της ΕΟΠΕ, όσο και το γραφείο τύπου της διοργάνωσης, και κυρίως ο Θωμάς Πάνου του www.thirasport.gr, βρίσκονταν επί ποδός για βγει προς τα έξω εικόνα, ήχος και κείμενα από το final4. Η εξαντλητική μέρα δεν σταμάτησε όμως όταν έκλεισαν τα φώτα του κλειστού γυμναστηρίου. Όλο το team συνέχισε τα πηγαδάκια και τις… αναλύσεις στο εστιατόριο που είχε εξασφαλίσει η ΕΟΠΕ για τη «σίτιση» της αποστολής.

Το Σάββατο οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από το ζευγάρι του τελικού. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ήρθαν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι, με το «αντικείμενο του πόθου» να είναι πλέον το Κύπελλο Ελλάδος. «Αριβάροντας» στο γήπεδο όλα έδιναν την εντύπωση της γιορτής. Οι γεμάτες κερκίδες, τα τραγούδια των φιλάθλων των δύο ομάδων, οι «μικροί του γηπέδου», οι τσιρλίντερς, οι ετοιμασίες για τη φιέστα και η μουσική έδειχναν να είναι όλα έτοιμα για το τι θα επακολουθούσε. Οι μοναδικοί που δεν συμμερίζονταν τις ετοιμασίες ήταν οι δύο ομάδες, όπου τα κορίτσια προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν στο στόχο.

Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι, τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το 4ο σετ υπερ του Ολυμπιακού ξεκίνησε η γιορτή. Η ΕΟΠΕ και οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με γκλίτερς, μουσική και βραβεύσεις έδειξαν ότι μια δύσκολη χρονιά αξίζει να κλείσει όπως ακριβώς ταιριάζει στο άθλημα. Μπορεί η Ομοσπονδία να μην έχει λάβει ούτε σεντ από τις κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά η διοίκηση και το προσωπικό προσπάθησε, σε συνεργασία με τις αρχές της Σαντορίνης, με πολύ προσωπικό κόπο και θυσίες να βγει μια από τις καλύτερες διοργανώσεις.

Η μέρα για τον Ολυμπιακό ξεκινούσε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν και από κείνη τη στιγμή είχαν τους δύο τίτλους της χρονιάς στο τσεπάκι τους. Πανηγύρια, χορός, τραγούδια και ξεφάντωμα ήταν αυτά που κυριάρχησαν μέχρι το πρωί. Από το πάρτυ της ΕΟΠΕ το βράδυ, μέχρι και τους χoρούς σε γνωστό μπαρ του νησιού, όλα έγραφαν «Ολυμπιακός: Κυπελλούχος και Πρωταθλητής 2012-13″.

Η αποστολή της ΕΟΠΕ ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με το καράβι του γυρισμού να βρίσκει επάνω του όλες τις αποστολές, τα συναισθήματα, τη χαρά και τη λύπη, την κούραση και τις εμπειρίες που μας έδωσε ένα ακόμη 3ήμερο…

πηγή: womensports.gr

Οι Χορηγοί μας