Οι ομάδες και οι κανονισμοί του πρωτάθληματος Παγκορασίδων volley της ΕΣΠΕΚΕΛ 2013-2014


Με τη συμμετοχή 30 ομάδων σε 5 ομίλους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Ο φιλαθλητικός μετέχει στον 1ο Όμιλο και ο όμιλος περιλαμβάνει τις ομάδες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ
Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Α.Σ. ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ
Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ
Γ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ

Σύμφωνα με την προκύρηξη των αγώνων της ΕΣΠΕΚΕΛ, Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και στη συνέχεια οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο θα περάσουν στην επόμενη φάση καθώς και ο τέταρτος με την καλύτερη βαθμολογία.
Θα γίνει κλήρωση των 16 ομάδων με επικεφαλής τους οκτώ (8) που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στο πρωτ/μα (πέντε (5) πρώτοι και τρεις (3) καλύτεροι δεύτεροι). Αυτές οι ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (εντός – εκτός) και από τις οκτώ (8) ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα μπουν επικεφαλής οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν να έχουν την καλύτερη βαθμολογία ( η βαθμολογία θα μεταφέρεται σε κάθε φάση ) και θα κληρωθούν με τις άλλες τέσσερις όπου θα παίξουν διπλούς αγώνες (εντός – εκτός) .
Οι τέσσερις ομάδες που θα νικήσουν θα αγωνισθούν σε αγώνες final four , σε δύο ημέρες με κλήρωση.

Οι Υπόλοιποι όμιλοι αποτελούνται από τις ομάδες:
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΣ ΛΑΜ.ΦΘΙΑ ΛΑΜΙΑΣ, ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ, Γ.Σ. ΛΑΜΙΑ, ΑΜΣ ΚΥΝΟΣ ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ, Α.Σ. ΑΡΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, Π.Α.Κ.ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Α.Σ. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, Σ.Π.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Α.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΦΙΛ/ΚΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΜΦΙΣΑΣ, .Α.Σ. ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΑΣ, .Γ.Σ. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΑΨΛ ΜΕΔΕΩΝ, Α.Σ. ΙΤΕΑΣ, Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΙΑΣ.
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ, Γ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ,.ΓΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΑΟ ΣΟΥΦΛΑΡΙΩΝ, Γ.Σ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Κανόνες Αγώνων για το πρωτάθλημα Παγκορασίδων:
1. δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλήτριας σαν Libero
2. σε περίπτωση συμμετοχής 2ης και 3ης ομάδας στα Πρωταθλήματα Παμπαίδων –Παγκορασίδων, αυτές θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά δυο (2) έως έξι (6) πασαδόροι (χωρίς διείσδυση) και δεν θα επιτρέπεται η χρησιμοποίηση μόνο ενός πασαδόρου. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει στην 1η ομάδα κάθε Σωματείου, μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί και ένας (1) πασαδόρος (σύστημα 5:1)
3. σε περίπτωση συμμετοχής 2ης και 3ης ομάδας στα Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, δεν θα επιτρέπεται σέρβις των αθλητών / αθλητριών με άλμα

Ακόμη σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΠΕΚΕΛ:
Οι αγώνες Παγκορασίδων θα διεξαχθούν χωρίς επίσημους διαιτητές. Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υπεύθυνο για τον διαιτητή του αγώνα.Σε περίπτωση που κάποιο γηπεδούχο Σωματείο θελήσει επίσημο διαιτητή στον αγώνα μπορεί να απευθυνθεί στην ΕΣΠΕΚΕΛ , με την προϋπόθεση να πληρώσει την αμοιβή του διαιτητή δέκα (10) ευρώ καθώς και την μετακίνηση εάν υπάρχει (0,17 ευρώ το χιλιόμετρο) .

Οι Χορηγοί μας