«Ο Φιλαθλητικός μπορεί να παραμείνει»!

«Ο Φιλαθλητικός μπορεί να παραμείνει»!

Οι συνεντεύξεις πριν από τις αναμετρήσεις του Φιλαθλητικού – Λαρισαϊκού στην Α1΄ βόλεϊ γυναικών συνεχίζονται…

Η νέα και επίσημη σελίδα μας στο Facebook…

Αυτή την εβδομάδα, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, «αποκαλύπτεται» η Κωνσταντίνα Τσοπούλου… Η πορεία της μέχρι τώρα στο βόλεϊ και όχι μόνο, το ξεκίνημα της ομάδας στην Α1΄ και το μήνυμα παραμονής, είναι μερικές «στιγμές» της συζήτησης που αποτυπώθηκαν παρακάτω…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

– Καλησπέρα Κωνσταντίνα, αρχικά, θα ήθελα να μας δώσεις εν συντομία το βιογραφικό σου, για τους ανθρώπους της πόλης που σε «μαθαίνουν» μέσα από τη παρουσία σου στον Φιλαθλητικό…
«Παίζω ως ακραία και ξεκίνησα από τον Αριστοτέλη Επανομής (2007-2011) στις τοπικές κατηγορίες, μετά «μετακόμισα» στο Ανατόλια όπου αγωνίζονταν στην Α1΄ κατηγορία (2011-15) και έπειτα ήρθα στον Φιλαθλητικό (2015-2016). Ταυτόχρονα με το βόλεϊ όμως, ασχολούμαι και με το Beach Volley που το βλέπω σοβαρά… Tα τελευταία χρόνια έχω αρκετές επιτυχίες και θεωρώ πως στο μέλλον με σωστή δουλειά θα έρθουν ακόμα περισσότερες».

– Αυτή είναι η πρώτη σου χρονιά στον Φιλαθλητικό, θα ήθελα να μας πεις πως πήρες την απόφαση να έρθεις εδώ…
«Κανονικά ανήκω στο Ανατόλια, ωστόσο η ομάδα για δικούς της λόγους δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α1΄ κατηγορία όπου θα αγωνίζονταν και έτσι ήρθα στον Φιλαθλητικό… Ήθελα να παίξω στην Α1, άρα ήταν ευκαιρία να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα της Λάρισας στην πρώτη της χρονιά».

– Στον Φιλαθλητικό – Λαρισαϊκό μέχρι στιγμής «βλέπουμε» δύο πρόσωπα, ένα είναι αυτό των τριών πρώτων αγωνιστικών και το άλλο είναι των επόμενων τριών… Τι άλλαξε κατά τη διάρκεια των εβδομάδων και παρατηρούμε μία «μεταμόρφωση» προς το καλύτερο;
«Η ομάδα χρειάζονταν χρόνο για να «δέσει»… Στις πρώτες αγωνιστικές «ψαχνόμασταν» και δεν αποδίδαμε καλό βόλεϊ, ωστόσο μετά χάσαμε δύο δικά μας παιχνίδια, ένα με το Μαρκόπουλο που θα μπορούσαμε να το πάρουμε με 3-1 σετ και ένα άλλο με τον ΟΠΕΡ την προηγούμενη εβδομάδα που έφυγε «μέσα από τα χέρια» μας. Οι καλές εμφανίσεις σε αντιστοιχία με τα αποτελέσματα, έχω την εντύπωση πως θα συνεχιστούν».

– Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, πως το βλέπεις;
«Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα, η οποία είναι από εκείνες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, όπως στα τελευταία παιχνίδια και να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

– Είσαι ευχαριστημένη από την απόδοση σου στις έξι πρώτες αγωνιστικές;
«Δεν είμαι ικανοποιημένη από την ατομική αλλά και την συνολική μας απόδοση… Μέσα από τις προπονήσεις, μπορούμε να παράγουμε ακόμη καλύτερο βόλεϊ από αυτό που έχουμε παρουσιάσει μέχρι στιγμής».

– Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο στη διάρκεια ενός αγώνα;

«Η άμυνα και η υποδοχή που μαζί με τη Τζούριτς προσπαθούμε συνεχώς μέσα από τη «δουλειά» να την βελτιώσουμε».

ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

– Ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός βρίσκεται για πρώτη χρονιά στην Α1΄… Υπάρχουν προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα σας;
«Όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και εδώ υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο ο σύλλογος δεδομένου των συνθηκών, κάνει ότι περνάει από το «χέρι» του για να μας τα παρέχει όλα. Σίγουρα, θα μας διευκόλυναν μερικές αλλαγές στον τρόπο μετακινήσεων και μία βελτίωση σε κάποια οργανωτικά θέματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα «θέματα» που υπάρχουν, στέκονται «εμπόδιο» για την παρουσία μας εντός γηπέδου».

– Ο Φιλαθλητικός μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία;
«Σύμφωνα με την ποιότητα των παικτριών, η ομάδα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά πρώτα από όλα, όσο περνάνε οι μέρες επιβάλλεται μέσα από τις προπονήσεις να βρίσκουμε τη «χημεία» μας… Αν η ομάδα συνεχίσει να έχει το πρόσωπο των τελευταίων τριών ματς, θα πετύχει τον στόχο της παραμονής».

– Ο κόσμος της Λάρισας μέχρι στιγμής σας έχει στηρίξει στις προσπάθειες σας;
«Στο ματς με τον Ολυμπιακό η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, κάτι που μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Στα επόμενα εντός έδρας, μπορεί ο αριθμός των θεατών να ήταν μικρότερος, ωστόσο επαρκούσε για να προσφέρουμε το «κάτι» παραπάνω».

ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

– Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1;
«Υπάρχουν ομάδες που έχουν αξιόλογο ρόστερ, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Παναξιακός και ο ΑΟ Θήρας, αλλά τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν».

– Ποια ομάδα είναι η έκπληξη της σεζόν έως τώρα;
«Σίγουρα είναι ο Άρης που σε έξι παιχνίδια έχει πέντε νίκες… Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκίνησε έχοντας ως στόχο τη παραμονή… Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό μπορεί να «χτυπήσει» και τετράδα».

– Βόλεϊ η Beach Volley, τι προτιμάς;
«Αγαπώ περισσότερο το Beach Volley, αυτή είναι η αλήθεια… Στην Ελλάδα όμως, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος-οια στο 100% με το άθλημα. Έχουμε προβλήματα με τις χορηγίες (και όχι μόνο), κάτι που απωθεί τους αθλητές να ασχοληθούν με το Beach Volley και τους στρέφει κυρίως στο βόλεϊ, που έχει κάπως καλύτερα οικονομικά δεδομένα».

– Υπάρχει κάποιος-οια αθλητής-τρια που θαυμάζεις από μικρή ηλικία;
«Ναι, είναι είναι η Kerri Walsh που έχει κατακτήσει τα «πάντα» στο Beach Volley και παρόλο που αυτή τη στιγμή είναι 37 ετών συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο».

– Θα ήθελα να «κλείσουμε» τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τον κόσμο και τις συμπαίκτριες σου για την συνέχεια του «μαραθωνίου»…
«Το σίγουρο είναι, πως έχουμε ανάγκη την παρουσία του κόσμου της Λάρισας στα παιχνίδια μας… Όσον αφορά τις συμπαίκτριες μου, εάν είμαστε «δεμένες» μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα»!

* Ευχαριστούμε το «Dali Inspiration House» για την φιλοξενία…

Οι Χορηγοί μας