Στην όμορφη Σαντορίνη για το Final Four

Η συνέντευξη της Ευανθίας Μπαλδώκα και της Μαριάντζελας Χαραβελούλη στο volleyball.gr

Εάν υπάρχει ένας χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό για τη συμμετοχή του στο final four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στη Σαντορίνη, αυτός δεν θα ήταν άλλος από «σταχτοπούτα»! Μία ομάδα της Α2 που πάλεψε και κατάφερε να σώσει τη χρονιά στο πρωτάθλημα, που έκανε αξιόλογη πορεία στο Κύπελλο και που ξαφνικά βρέθηκε στην τελική τετράδα αντιμέτωπη στον ημιτελικό με την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι «σταχτοπούτες» φοβούνται όταν το ρολόι σημαδέψει 12, μήπως και χαθεί το γοβάκι τους, όμως, για τον Φιλαθλητικό δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση… ο ημιτελικός ξεκινάει στις 20:00. Η 17άχρονη πασαδόρος, Μαριάντζελα Χαραβελούλη και η συνομήλική της ακραία, Ευανθία Μπαλδώκα, είναι δύο από τις νεαρές αθλήτριες του λαρισινού συλλόγου και μπορεί να σχεδίαζαν να πάνε στη Σαντορίνη για διακοπές με τις παρέες τους, αλλά τελικά, όπως παραδέχτηκαν στο volleyball.gr θα δουν το… ηλιοβασίλεμα νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν.

«Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ τη Σαντορίνη και όταν έμαθα ότι τελικά θα παίξουμε στο final four, με έπιασαν τα γέλια, γιατί σκεφτόμουν να πάω διακοπές το καλοκαίρι εκεί. Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο…», λέει η Χαραβελούλη, ενώ η Μπαλδώκα σημειώνει: «Αλλιώς φανταζόμουν την πρώτη φορά στη Σαντορίνη, αλλά ο συνδυασμός με το final four του Κυπέλλου το κάνει ακόμα καλύτερο. Πάντως, ήταν μεγάλη έκπληξη».

– Στη Σαντορίνη πηγαίνουν οι ερωτευμένοι. Εσείς έχετε «ερωτευτεί» το Κύπελλο;
«Είμαι μικρή για έρωτες, αλλά τώρα πάμε με στόχο τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα λάβω μέρος σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση και πιστεύω ότι είναι τιμή και για τον σύλλογό μας και για τη Λάρισα. Πιστεύω ότι θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι κόντρα στην πανίσχυρη ΑΕΚ», τονίζει η Χαραβελούλη. Αντίθετα, η Μπαλδώκα, παραδέχεται ότι ρίχνει… κλεφτές ματιές στο τρόπαιο: «Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί όνειρο να φτάσουμε κάποια στιγμή σε έναν μεγάλο τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο. Προς το παρόν, όμως, το κοιτάζουμε μόνο με… κλεφτές ματιές, γιατί εμείς έχουμε στόχο μόνο την εμπειρία, ενώ η ΑΕΚ πάει στη Σαντορίνη για να το κατακτήσει».

Η φετινή χρονιά είναι πολύ έντονη για τον Φιλαθλητικό και η Χαραβελούλη δεν κρύβει ότι: «Στο πρωτάθλημα χρειάστηκε να φορτσάρουμε λίγο στο τέλος να σώσουμε τη χρονιά στην Α2, αλλά τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο φάνηκε. Κάναμε μια καλή πορεία στο Κύπελλο, αλλά δεν ξέραμε ότι θα έχει και συνέχεια. Θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος, αφού είμαστε το μεγαλύτερο αουτσάιντερ που υπάρχει». Σύμφωνη είναι και η Μπαλδώκα που δεν αφήνει, όμως, ούτε αθλητισμό, ούτε σπουδές να πάνε πίσω: «Είναι μια κουραστική σεζόν γιατί όταν συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές έχεις ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και όταν υπάρχει θέληση, τα ξεπερνάμε όλα, δίνοντας κουράγιο η μία αθλήτρια στην άλλη».

Το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες έβλεπαν από την τηλεόραση τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να… κομματιάζονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε λίγα 24ωρα θα βρίσκονται στο ίδιο γήπεδο μαζί τους είναι κάτι ασύλληπτο για τις δύο νεαρές αθλήτριες του Φιλαθλητικού.
«Είναι απίστευτο με μία λέξη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα παίξω απέναντι στην ΑΕΚ και θα βρεθώ δίπλα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι υπάρχει φόβος ή άγχος γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε ελεύθερα και να το χαρούμε, όμως, είναι τόσο ξαφνικό», λέει η Χαραβελούλη με την Μπλαδώκα να προσθέτει: «Είναι πρωτόγνωρα συναισθήματα. Πολλές από αυτές τις κοπέλες τις βλέπουμε στην τηλεόραση και τις θαυμάζουμε και τώρα έφτασε τόσο γρήγορα η ώρα να παίξω απέναντί τους; Σίγουρα ήρθε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα».

Και αν δεν υπάρχει φόβος και άγχος, σίγουρα υπάρχει αγωνία: «Όλοι γνωρίζουν τις διαφορές δυναμικότητας και τις δυνατότητες των ομάδων. Άρα σχετικά με το αποτέλεσμα δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Μια καλή εμφάνιση θα μας αρκούσε», παραδέχεται ταπεινά η Χαραβελούλη και στο ίδιο ύφος, η Μπαλδώκα, τονίζει: «Αγωνία έχω μόνο για το πώς θα παρουσιαστούμε, πώς θα αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Από μία τέτοια διαδικασία, μόνο να κερδίσουμε έχουμε».

Σε κάθε final four, όμως, δημιουργούνται ιστορίες πιθανοτήτων που συχνά – πυκνά φέρνουν τα αουτσάιντερ σε τελικούς και βάθρα…
Η Μπαλδώκα εξηγεί πως «ακόμα και αν βρίσκαμε την ΑΕΚ σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος και της κούρασης, η ΑΕΚ είναι τόσο έμπειρη ομάδα που δεν θα μας επέτρεπε να την αιφνιδιάσουμε. Οι πιθανότητες να κάναμε την έκπληξη είναι απειροελάχιστες». Και η Χαραβελούλη, όμως, δηλώνει ρεαλίστρια: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πιθανότητες… είναι μηδαμινές. Προτιμώ να είμαι ρεαλιστικά, παρά ονειροπόλα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αυτό που μπορούμε θα το βγάλουμε στο γήπεδο, θα παλέψουμε και θα τα δώσουμε όλα γιατί έτσι πρέπει να κάνει κάθε αθλητής και αθλήτρια».

πηγή: volleyball.gr

Οι Χορηγοί μας