(3/3/12) Α2 Γυναικών. Ίωνες – Φιλαθλητικός: 3-1

  
ΑΣΠ Ίωνες – Φιλαθλητικός Λάρισας 3-1 (15-25, 27-25, 25-12, 25-22)

ή Μόσιαλος – Φιλαθλητικός: 3-1 ( σημ. Μόσιαλος ο Α΄ Διαιτητής της αναμέτρησης.)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ 

Με δύο απουσίες, της διαγωνίου Ανδρομάχης Κουτρουμπή και της ακραίας Ευανθίας Μπαλδώκα ταξίδεψε η γυναικεία ομάδα του Φιλαθλητικού το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών την ομάδα των Ιώνων Ν. Ιωνίας.
Το παιχνίδι ήταν ωραίο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο, όμως ο Φιλαθλητικός…….

εκεί όμως βρήκε και έναν άλλο αντίπαλο.
Το διαιτητή του συνδέσμου Πειραιά κ. Μόσιαλο.
Με καθοριστικά σφυρίγματα προκάλεσαν σύγχυση και εκνευρισμό  στην ομάδα του Φιλαθλητικού.

Το 1ο σετ τελείωσε με 15-25 υπέρ του Φιλαθλητικού.
Στο 2ο σετ ανέλαβε όμως ο κ. Μόσιαλος. Με την ομάδα του Φιλαθλητικού να προηγείται, διέκοψε το παιχνίδι σε τραυματισμό παίκτριας  των Ιώνων για περίπου δέκα λεπτά, με την παίκτρια και τους παράγοντες να βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου, μέχρι να δώσουν τις πρώτες βοήθειες  και να σηκωθεί να συνεχίσει να ξαναπαίξει.
Δεν έγινε ούτε αλλαγή, αλλά και άλλο να χρειαζόταν να επανέλθει εμείς έπρεπε να περιμένουμε.
Δεν έγινε καμία παρατήρηση για καθυστέρηση.
Για τις τέσσερις μπαλιές όταν το σκορ ήταν 23-24 υπέρ του Φιλαθλητικού και θα τελείωνε το σετ είναι λεπτομέρεια  
Τελικά το σετ χάθηκε με 27-25
Στο 3ο σετ τα είδαμε όλα.
Σφυρίχθηκαν μόνο εναντίον του Φιλαθλητικού όλων των ειδών οι παραβάσεις που υπάρχουν.
(Διπλές μπαλιές,  Λάθος θέσεις, Φιλέ, Υπέρβαση της πασαδόρου!!! κλπ κλπ κλπ )
Με τις παίκτριες της ομάδας να προσπαθούν να καταλάβουν ποια έκανε τι και πότε. Η οργή και η σύγχυση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.
Και αυτό το σετ χάθηκε με 25-12.
Στο 4ο σετ η ομάδα θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο αλλά όταν το σκορ ήταν 22-21 και θα μπορούσε να γίνει η ισοφάριση, (όταν η ακραία των Ιώνων σε επίθεση της, μαζί με τη μπάλα, κατέβασε και το φιλέ δεν είδε τίποτα πάλι), και έγινε το 23-21 αντί για 22-22.
Και αυτό το σετ χάθηκε με 25-22.

Στο τέλος του αγώνα παράγοντες που συνόδευαν την ομάδα, εξέφρασαν την απορία τους προς τον διαιτητή λέγοντας του μόνο ότι είναι επικίνδυνος για το άθλημα.
Δεν γνωρίζουμε για τους Λαρισαίους, αλλά οι άνθρωποι του Φιλαθλητικού δεν έκαναν ποτέ, ούτε και κάνουν επεισόδια, την απογοήτευσή τους μόνο εξέφρασαν προς ένα άνθρωπο τον διαιτητή κ. Μόσιαλο, ο οποίος είναι άσχετος και επικίνδυνος για το άθλημα.
Ποτέ ο Φιλαθλητικός δεν αντιμετώπισε τόσο εχθρική διαιτησία. Το έργο του προπονητή κ. Κουκούλη στον αγώνα περισσότερο απέβλεπε στο να μη παρεκτραπούν οι παίκτριες. Στον πάγκο και στον προπονητή δεν δόθηκε καμία παρατήρηση και αυτό μάλλον από τον διαιτητή κ. Μόσιαλο εκλήφθηκε ως αδυναμία για να συνεχίσει το έργο του. 

Μία ευχή μόνο πρέπει να δώσουμε. Σε καμία ομάδα να μη βρεθεί μπροστά της διαιτητής σαν τον κ. Μόσιαλο. (διαιτητή του συνδέσμου Πειραιά).

Όλα τα παραπάνω δεν πιστεύουμε απλώς, αλλά και το υποστηρίζουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα του Ιώνων. Και οι δύο ομάδες πήγαν στο γήπεδο χωρίς άγχος για το αποτέλεσμά για να χαρούν το άθλημα που αγαπούν. Η φιλοξενία των παραγόντων αλλά και όλων των ανθρώπων που βρέθηκαν στο γήπεδο, ήταν άψογη και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Στη αποστολή του Φιλαθλητικού ήταν:
Κεραμίδα, Αργυροπούλου, Γιάννη, Κουτσονίκου, Μπαζιάνα, Αναγνωστοπούλου (λ), Χαραβελούλη, Τσαντοπούλου, Αλεξανδρίδου (λ), Καλέτσιου, Σπύρου και Τζαβάρα.

Οι Χορηγοί μας