Ήττα από ανώτερο αντίπαλο (photos)!

Ήττα από ανώτερο αντίπαλο (photos)!

Ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός γνώρισε την ήττα στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό με 0-3, δίχως βαθμολογικές επιπτώσεις για την έβδομη αγωνιστική της Α1΄ βόλεϊ γυναικών…

Η νέα και επίσημη σελίδα μας στο Facebook…

Η ομάδα μας ήξερε από την αρχή τι πρόκειται να αντιμετωπίσει κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ωστόσο οι παίκτριες του Λάμπρου Πράππα προσπάθησαν κυρίως στο τρίτο σετ να κοντράρουν όσο μπορούν, έναν Παναθηναϊκό που ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το έργο για τις γηπεδούχες έγινε πιο δύσκολο όταν οριστικοποιήθηκε η μη συμμετοχή της Εύης Γεροβασιλείου που εν τέλει δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο πρώτο σετ της αναμέτρησης δεν «χωράει» κριτική, καθώς ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν μόνος, με τις αθλήτριες του Φιλαθλητικού να βρίσκονται μόνο ως παρουσία στο κλειστό της Νεάπολης. Μέσα σε λίγα λεπτά «γράφτηκε» το τελικό 07-25.

Στο δεύτερο σετ, τα κορίτσια εμφανίστηκαν βελτιωμένα και ψυχωμένα για να κάνουν τουλάχιστον αισθητή την παρουσία τους στο ματς… Ο Φιλαθλητικός έκανε «δυνατό» ξεκίνημα με την Τζούριτς και την Ντόνα να δίνουν στην ομάδα μας «αέρα» τεσσάρων πόντων (5-1). Αυτή η διαφορά εξαλείφθηκε όταν πέρασε η Φιλντ στο σέρβις για τις «πράσινες», αφού δυσκόλεψε αρκετά την υποδοχή του Φιλαθλητικού. Η Τσοπούλου με ένα καλό τελείωμα, έκανε το 8-7, αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι γηπεδούχες βρέθηκαν να «οδηγούν» το σκορ στο σετ. Από κει και πέρα, κυρίως η Μερτέκη με τη Νομικού «καθάρισαν» το σετ υπέρ του Παναθηναϊκού με 16-25.

Στο τρίτο σετ ο Φιλαθλητικός «πάλεψε» και είχε καλή εικόνα αν αναλογιστεί κανείς πως στα μέσα του, το σκορ ήταν στο επίπεδο των δύο με τριών πόντων διαφορά υπέρ των παικτριών του Ρούση. Ο Παναθηναϊκός ένιωσε λίγο την «ανάσα» της ομάδας μας στο 16-17, αλλά μερικά λάθη, συν τη «κλάση» της Κουτουξίδου στη πάσα και των Φιλντ-Νομικού στα τελειώματα των φάσεων, «έβγαλαν» τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση και έτσι το σετ τελείωσε με 17-25.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 7/7 και ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός «έχασε» ένα σερί τριών αγώνων στους οποίους πήρε βαθμό η βαθμούς. Οι «πράσινες» την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο «ντέρμπι» κορυφής και το σύνολο του Λάμπρου Πράππα πηγαίνει στην Νάξο για να αντιμετωπίσει τον δύσκολο Παναξιακό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Τα σετ: 07-25, 16-25, 17-25

Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός (Πράππας): Τσοπούλου 7 (4/17 επ., 3 άσοι, 23% υπ. – 12% άριστες), Τουσιούδη 1 (0/6 επ., 1 μπλοκ), Υφαντή 2 (2/15 επ.), Ντόνα 4 (2/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Δίρβα 3 (3/7 επ.), Τζούριτς 4 (3/21 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. – 15% άριστες), Χατζηελευθερίου -λ (44% υπ. – 31% άριστες) / Αναγνωστοπούλου -λ, Μαυροπάνου 1 (1/4 επ.).
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Φίλντ 9 (4/10 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Νομικού 17 (9/17 επ., 6 άσοι, 3 μπλοκ), Κουτουξίδου 2 (2 άσοι), Καββαδία 5 (5/5 επ.), Μερτέκη 11 (11/22 επ., 67% υπ. – 67% άριστες), Τσίμα 12 (9/17 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 41% υπ. – 18% άριστες), Ρόγκα -λ (50% υπ. – 40% άριστες) / Αγγελοπούλου, Γιαννακοπούλου, Παπαδοπούλου, Κωνσταντινίδου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΠΡΑΠΠΑΣ

Λάμπρος Πράππας (Προπονητής Φιλαθλητικού): «Όταν ξέρεις ότι δύσκολα θα πάρεις κάτι από ένα παιχνίδι πρέπει να είσαι τουλάχιστον συγκεντρωμένος προκειμένου να έχεις μια συνέχεια στην αγωνιστική σου πορεία. Εμείς δεν το κάναμε αυτό, τουλάχιστον στο πρώτο σετ, ενώ στα άλλα δύο ήμασταν κάπως καλύτεροι αν και πάλι δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε».

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Κρατήσαμε τη σοβαρότητα μας στο παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί η πλειοψηφία αγωνιζόταν με ίωση. Πήραμε μία ακόμη νίκη παίζοντας καλά και συνεχίζουμε δυνατά ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Ράνια Μαυροπάνου (Παίκτρια Φιλαθλητικού): «Από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό κρατάμε την εμπειρία. Σίγουρα δεν ήμασταν καλές ειδικά στο πρώτο σετ που αδικήσαμε τους εαυτούς μας με την εμφάνιση που κάναμε, αλλά από τώρα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το επόμενο ματς στη Νάξο, στο οποίο θα πάμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς».

Αγγελική Καββαδία (Παίκτρια Παναθηναϊκού): «Σε ολόκληρο το παιχνίδι ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες και έτσι αποφύγαμε τα εύκολα λάθη, κυρίως στα δύο πρώτα σετ. Πήραμε τη νίκη και τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό, που θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να «χαμογελάσουμε» και εκεί, όταν τελειώσει ο αγώνας. Εύχομαι στα κορίτσια του Φιλαθλητικού – Λαρισαϊκού καλή συνεχεία…».

* Την Κυριακή (29/11) μέσα από το επίσημο website του Φιλαθλητικού – Λαρισαϊκού, θα απολαύσετε φωτογραφικό αφιέρωμα στην αναμέτρηση… Επίσης, φωτογραφίες θα υπάρχουν και στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο Facebook…

Οι Χορηγοί μας