Ήττα στο πρώτο εντός για το 2016

Ήττα στο πρώτο εντός για το 2016

Για την 13η αγωνιστική της Α1΄ γυναικών ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός στο πρώτο του εντός για το 2016 ηττήθηκε από τον ΑΟ Θήρας με 3-0 κι έτσι έμεινε στους πέντε πόντους στο πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους πορεία.

Η νέα και επίσημη σελίδα μας στο Facebook…

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός στο πρώτο σετ ξεκίνησε δυναμικά, με τις Υφαντή και Μπαζιάνα να κάνουν την διαφορά, η ομάδα της Σαντορίνης ξεκίνησε έχοντας σε καλό «mood» την Μπρίγκμαν και την Κιγιάκοβα. Το πρώτο ταίμ βρήκε μπροστά τον ΑΟ Θήρας με 6-8. Η ομάδα της Σαντορίνης με τη Καραφουλίδου στο σέρβις κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και στο δεύτερο τάιμ το σκορ ήταν στο 9-16. Η Γεωργιάδου με εντυπωσιακό τελείωμα έγραψε το 9-20, ενώ ο Φιλαθλητικός στη συνέχεια πήρε πόντο από τη Μαυροπάνου για το 11-21. Το τελικό σκορ του σετ ήταν 15-25 με την «μικρή» Νιακοπούλου να κάνει το ντεμπούτο της στην Α1 κατηγορία από τη θέση του λίμπερο για τον Φιλαθλητικό.

Στο δεύτερο σετ ο ΑΟ Θήρας μπήκε από νωρίς σε θέση «οδηγού», καθώς η Μπρίκμαν, η Βίντοβιτς και η Βεργίδου έφτασαν στο 1-6. Δύο πόντοι από την Τουσιούδη και την Υφαντή μείωσαν τη διαφορά στο 3-6. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο πρώτο τάιμ μπροστά στο σκορ με 4-8. Ο Φιλαθλητικός προσπάθησε να πλησιάσει, ωστόσο η εμπειρία από τις παίκτριες του κ. Οικονόμου και τα καλά τελειώματα, έστειλαν τον ΑΟ Θήρας στο δεύτερο τάιμ μπροστά με 10-16. Από αυτό το διάστημα, για την ομάδα μας «κρατάμε» κάποιους εντυπωσιακούς πόντους από την Τουσιούδη και την Τζούριτς. Το τελικό σκορ του δεύτερου σετ ήταν 17-25 με τον Φιλαθλητικό προς το τέλος να έχει καλύτερο «πρόσωπο» αφού κατάφερε να «κλείσει» κάπως τη διαφορά.

Το τρίτο σετ βρήκε μπροστά την ομάδα μας με 4-0, καθώς η Τουσιούδη είχε καλά σέρβις και η Τζούριτς με την Μαυροπάνου, σωστά τελειώματα στις φάσεις. Η αντεπίθεση του ΑΟ Θήρας ήρθε με την Μπρίκμαν στο σέρβις και την Κιγιάκοβα στα τελειώματα, για το 5-5. Η Βεργίδου έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον ΑΟ Θήρας με 6-7 και η Κιγιάκοβα έστειλε το σετ στο πρώτο τάιμ με 6-8 για τις φιλοξενούμενες. Η συνέχεια του ματς ήταν αρκετά καλή με τον Φιλαθλητικό «βγάζει» πάθος αλλά όχι και αποτελεσματικότητα. Το 7-16 του δεύτερου τάιμ, είναι η «τρανή» απόδειξη της αψεγάδιαστης υποδοχής από τις φιλοξενούμενες και των δυνατών τελειωμάτων. Το τελικό σκορ του τρίτου σετ ήταν 10-25, με τον ΑΟ Θήρας να φεύγει με το «καθαρό» 3-0 σετ από τη Λάρισα και να συνεχίζει την πορεία του. Την επόμενη αγωνιστική, ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός ταξιδεύει στην Ηλιούπολη ενώ ο ΑΟ Θήρας θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό.

Τα σετ: 15-25, 17-25, 10-25

Τα στατιστικά:

Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός (Πράππας): Τουσιούδη 7 (5/13 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μαυροπάνου 3 (3/10 επ.), Χατζηλευθερίου 2 (2/10 επ., 47% υπ. – 27% άριστες), Υφαντή 5 (4/21 επ.,1 μπλοκ), Μπαζιάνα 1 (1/1 επ.), Τζούριτς 8 (7/25 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. – 39% άριστες), Αναγνωστοπούλου –λ (45% υπ. – 20% άριστες) / Γκάμζαρη, Μπουρλή, Ντουλμπέρη, Παπαγιάννη.
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου): Γεωργιάδου 10 (7/10 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μπρίνκμαν 15 (9/20 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ, 57% υπ. – 43% άριστες), Καραφουλίδου 6 (4/8 επ., 2 άσοι), Κιγιάκοβα 11 (10/21 επ., 1 άσο, 58% υπ. – 33% άριστες), Βεργίδου 2 (2 μπλοκ), Βίντοβιτς 9 (9/18 επ.), Μουντάκη -λ (65% υπ. – 45% άριστες) / Τσβέτκοβα 1 (1/2 επ.), Σκορδίλη 1 (1 άσο), Βουβούλη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Λάμπρος Πράππας (Προπονητής Φιλαθλητικού): «Εμείς ψάχνουμε να βρούμε ψυχολογία για να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα ματς. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα κι αυτό φαίνεται και μέσα στους αγώνες όπως και σήμερα, κάποιες στιγμές παίζουμε καλά, αλλά όταν μας παίρνει από κάτω δεν έχουμε τρόπο να αντιδράσουμε».

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής ΑΟ Θήρας): «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη σοβαρότητα που έδειξαν. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο μας, πιέσαμε με το σέρβις και παίξαμε στο ρυθμό μας, ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής όλα τα κορίτσια».

Γκαμζάρη ( Παίκτρια Φιλαθλητικού): «Τελείωσε ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ο ΑΟ Θήρας ήταν μία ομάδα από τις καλύτερες που έχουμε αντιμετωπίσει και ήταν δύσκολο να πάρουμε κάτι θετικό. Όσον αφορά τη συμμετοχή των κοριτσιών από τις ακαδημίες, είναι κάτι πρωτόγνορο και σίγουρα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την δουλειά».
Μουντάκη (Παίκτρια ΑΟ Θήρας): «Φέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε για να κάνουμε το 10
x10 και είμαστε χαρούμενες για αυτό. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα σύνολο «μαχητικό» κι έτσι «βγάλαμε» τον καλύτερο εαυτό μας και πήραμε τους τρεις πόντους. Την επόμενη αγωνιστική υποδεχόμαστε τον Ολυμπιακό σε ένα δύσκολο ματς που θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς».

Οι Χορηγοί μας