Αποκλεισμός του Φιλαθλητικού από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης προκρίθηκε στο final four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, καθώς το βράδυ της Τετάρτης νίκησε με 3-0 (25-13, 25-13, 25-12) σετ επί του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού στο κλειστό της Νεάπολης.

Η Φιλαθλητικός είχε ήδη κάνει τη δικής της υπέρβαση με την είσοδο στην οκτάδα της διοργάνωσης και απέναντι σε μια ομάδα που τη χώριζε μία ολόκληρη κατηγορία ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει τη μεγάλη έκπληξη, έστω και αν θεωρητικά είχε το πλεονέκτημα της έδρας.

Έτσι, ο Φιλαθλητικός που ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος της Α2 Γυναικών στον θεσμό του Κυπέλλου αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση, ενώ οι «κυανόλευκες» πανηγύρισαν την πρόκριση που τις οδηγεί στην τετράδα το διάστημα 12-14 Απριλίου.

Ο τεχνικός του Φιλαθλητικού, Βασίλης Παπαδημητρίου,
δήλωσε υπερήφανος για την πορεία της ομάδας του στο Κύπελλο: «Ήταν ένα όμορφο και πρωτόγνωρο ταξίδι για εμάς. Είχαμε μια καλή πορεία, φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Το μόνο πράγμα που μου άφησε μια πικρή αίσθηση ήταν ότι μπήκαμε φοβισμένοι στο ματς, ίσως περισσότερο και από ό,τι θα έπρεπε και αυτό δεν μας επέτρεψε να παλέψουμε, αφού επηρέασε άμεσα την υποδοχή μας.

Κάνοντας την αποτίμηση πάντως, μπορώ να πω ότι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και είμαι υπερήφανος για όλα τα κορίτσια. Είχα πει στα αποδυτήρια πριν από το ματς ότι το Κύπελλο για εμάς θα τελείωνε απόψε έτσι κι αλλιώς γιατί ακόμα και αν προκρινόμασταν θα είχαμε μόνο μία τιμητική, αλλά και τυπική παρουσία στο final four. Άρα πλέον επικεντρωνόμαστε στο να μαζέψουμε βαθμούς για το πρωτάθλημα και να κυνηγήσουμε τη διάκριση στις Νεάνιδες».

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Καλπάκης,
στάθηκε στην συνολική προσπάθεια που καταβάλλει φέτος ο Ηρακλής: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν θεωρητικά εύκολο και μπορώ να πω ότι το διασκεδάσαμε και οι δύο ομάδες μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Ήμασταν σοβαροί και στα τρία σετ και τώρα βλέπουμε μπροστά σε έναν στόχο που δεν θέλαμε να τον χάσουμε γιατί το final four είναι μια γιορτή του βόλεϊ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί φέτος καταβάλλουμε μία τεράστια προσπάθεια σε μία χρονιά χωρίς ξένες αθλήτριες.».

Τα σετ: 13-25, 13-25, 12-25

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός (Παπαδημητρίου): Χαραβελούλη, Μπαλδώκα, Μπέλλου, Νικούλη, Τσαντοπούλου, Κεραμίδα, Αναγνωστοπούλου (λ), Κότσιρα (λ), Αργυροπούλου, Κουτρουμπή, Τζαβάρα.

Ηρακλής (Καλπάκης): Κωνσταντινίδου Λ., Κωνσταντινίδου Ε., Βέλιου, Κυριακίδου, Λεωνιδάκη, Κελεσίδου, Αρτακιανού (λ), Τσουκαρή, Γκρεμυλογιάννη, Θωμοπούλου, Μιχαλιού, Καραφουλίδου.
πηγή: volleyball.gr

Οι Χορηγοί μας