Οδηγίες σχετικά με την επανεκκίνηση της Ακαδημίας του Φιλαθλητικού (6-13 Ετών)

Οδηγίες σχετικά με την επανεκκίνηση της Ακαδημίας του Φιλαθλητικού (6-13 Ετών)

Μετά από περίπου 7 μήνες πλήρης απραξίας, την Δευτέρα 17 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της Ακαδημίας μας με όλα τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ.

Θα θέλαμε να μας βοηθήσετε ώστε να γίνει σωστά η επιστροφή στέλνοντας στο email του συλλόγου, ( [email protected])  ή στο τηλέφωνο του κάθε προπονητή, την επιθυμίας σας για επιστροφή των παιδιών σας ή την προσέλευση νέων στην Ακαδημία volley του συλλόγου μας, (Ονοματεπώνυμο παιδιού και σχολείο προπόνησης).

Βοηθήστε μας ώστε να χωρίσουμε τα γκρουπ ανά 10 άτομα και να βγάλουμε ένα σωστό προπονητικό πρόγραμμα.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο και την διαδικασία επανεκκίνησης του συλλόγου μας. Οι παρούσες οδηγίες αφορούν σε ότι έχει να κάνει στην οργανωμένη άθληση στην ακαδημία μας στις ηλικίες 6-13 ετών .

 

Διαδικασίες επανεκκίνησης

1. Καθορισμός από τον σύλλογο μας ενός υπεύθυνου Covid που θα αποτελεί και το σημείο επαφής για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πανδημία.
 2. Ο σύλλογος θα στείλει ενημερωτικό έντυπο στους γονείς με το οποίο θα εξηγεί τη διαδικασία επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα.
 3. Για παιδιά που νόσησαν θα πρέπει να προηγηθεί παιδιατρική εκτίμηση πριν την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.
4. Η κάθε προπονήτρια θα πρέπει να προσκομίζει στον υπεύθυνο Covid του συλλόγου μας την ονομαστική κατάσταση των παιδιών με τα ωράρια προπόνησης, καθώς και τον κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση, για ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID- 19.

 Γενικές Οδηγίες

1. Ο υπεύθυνος συντήρησης του αθλητικού χώρου θα μεριμνά ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται.
2. Τακτικός αερισμός αίθουσας .
 3.Θα υπάρχουν απολυμαντικά σε εμφανή σημεία, για απολύμανση χεριών στην άφιξη και αναχώρηση των αθλητριών.
4. Δεν θα γίνεται χρήση αποδυτηρίων.
 5. Χρήση μάσκας απ’ όλους εκτός από τις αθλήτριες την ώρα της άσκησης. Τα παιδιά έρχονται φορώντας τη μάσκα και φεύγουν φορώντας τη μάσκα τους.
6. Χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί απαγορεύονται.
7. Ο ατομικός εξοπλισμός (στρώματα, πετσέτες, παγούρια κλπ) δεν μοιράζεται με άλλες συναθλήτριες.
 8. Οι προπονητές-τριες  κάθε τόσο θα υπενθυμίζουν την τήρηση αποστάσεων.
9. Οι γονείς δεν παραμένουν στον χώρο προπόνησης, ούτε συνωστίζονται πέριξ αυτού.

Οδηγίες άσκησης περιόδου προσαρμογής

1. Την πρώτη περίοδο (1 εβδομάδα) επιτρέπονται μόνο προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής.
 2. Διάρκεια προπονήσεων 45-60 λεπτά στην αρχή.
 3. 10’ κενό μεταξύ των προπονητικών περιόδων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ που αρχίζουν και τελειώνουν την προπόνηση.
4. Μικρά γκρουπ (10-14 παιδιών) με έναν προπονητή τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αλλάζουν σύνθεση, ούτε έρχεται σε επαφή το ένα γκρουπ με το άλλο.

Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος

1. Σε κάθε αθλητικό τμήμα του συλλόγου μας θα προσκομίζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση. Ο υπεύθυνος COVID-19 ή η προπονήτρια θα σημειώνει στον ονομαστικό κατάλογο της ομάδας όσα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα . Αθλήτρια που δεν θα προσκομίζει την δήλωση αποτελέσματος του εβδομαδιαίου self test δεν θα γίνεται δεκτή στην προπόνηση.
2. Ο υπεύθυνος COVID-19 της ομάδας αναλαμβάνει ώστε με βάση τα αποτελέσματα να αποστείλει στην Ομοσπονδία μια αναφορά που θα περιλαμβάνει: το όνομα της ομάδας, την ημερομηνία, τον αριθμό των τεστ που έγιναν και τον αριθμό των τυχόν θετικών αποτελεσμάτων.

 

Attachment

Οι Χορηγοί μας