Σπουδαία νίκη μέχρι την επόμενη (photos)!

Σπουδαία νίκη μέχρι την επόμενη (photos)!

Ο Φιλαθλητικός «έγραψε» ιστορία, καθώς πέτυχε τη πρώτη του νίκη στην Α1 γυναικών κόντρα στον Πορφύρα εντός έδρας με 3-0.  Οι παίκτριες του Λάμπρου Πράππα απέδωσαν καλό βόλεϊ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής.

Βρείτε μας στο Facebook…

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο πρώτο σετ ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός έδειξε πως ήταν αποφασισμένος για τη νίκη, αφού προηγήθηκε δίχως δυσκολία με 11-5, κάνοντας περίπατο με τις Τουσιούδη – Δίρβα και Τσοπούλου να ξεχωρίζουν. Το σύνολο του Λάμπρου Πράππα είχε «αέρα» έξι πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ με 16-10, ωστόσο λίγο πριν τη λήξη του σετ, παραλίγο να μπει σε περιπέτειες όταν ο Πορφύρας πλησίασε στους δύο με 22-20, ωστόσο ένα λάθος έδωσε ξανά «γερό» προβάδισμα στις γηπεδούχες. Το τελικό 25-21 ήρθε με υπέροχο «άσο» της Τουσιούδη.

Στο δεύτερο σετ ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος, με τον Πορφύρα να αντιστέκεται μόνο στην αρχή της αναμέτρησης (4-4)… Κάπου εκεί, ένα τελείωμα της Τζούριτς έφερε τη διαφορά στους δύο (7-5) με τις γηπεδούχες έπειτα να ξεφεύγουν και να μην κινδυνεύουν έως το πέρας του σετ που είχε σκορ 25-18.

Στο τρίτο σετ, οι δύο ομάδες απέδωσαν εξαιρετικό βόλεϊ με τον Πορφύρα να δείχνει θετικά στοιχεία και να δυσκολεύει τον Φιλαθλητικό. Μερικά λάθη από τις παίκτριες της Λαρισαϊκής ομάδας, αλλά και η καλή εμφάνιση από τις Χρήστου (σ.σ. σε όλο το παιχνίδι), Θεοχάρη, επέτρεψαν στην ομάδα του Πειραιά να προηγηθεί στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ με 14-16 και να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι καλό… Αυτή τη σκέψη όμως, την «έβγαλε» από το μυαλό των φιλοξενούμενων η Ντόνα, που πήρε το «όπλο» της από την θέση του σέρβις και «γύρισε» το σετ που το πήρε τελικά ο Φιλαθλητικός με 25-20.

Τα κορίτσια του Φιλαθλητικού – Λαρισαϊκού πανηγύρισαν μία εύκολη νίκη που τις δίνει εκτός από τους τρεις πόντους και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας… Θυμίζουμε πως την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στη Κρήτη για να παίξουν με το Ρέθυμνο, ενώ ο Πορφύρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-20.

ΤΣΟΠΟYΛΟΥvsΠΟΡΦΥΡΑΣ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Λάμπρος Πράππας (Φιλαθλητικός): «Είναι μια ιστορική μέρα καθώς πανηγυρίσαμε την πρώτη μας νίκη στην Α1 όπου παίζουμε για πρώτη φορά. Είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτή η νίκη ήρθε σε ένα ματς που ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο βαθμολογικά και υπήρχε μεγάλο άγχος και στις δύο ομάδες. Θεωρώ όμως ότι παίξαμε καλά δίνοντας συνέχεια στην καλή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο».

Βασίλης Πανδής (Πορφύρας): «Σήμερα εμείς δεν παίξαμε καλά κι αντιθέτως ο Φιλαθλητικός έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση, ορμώμενος κι από την ψυχολογία που του δώσαμε με τα αρκετά λάθη που κάναμε ιδίως στην αρχή του αγώνα. Κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί κι αυτό, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Δήμητρα Αναγνωστοπούλου (Φιλαθλητικός)«Νιώθω περήφανη για την ομάδα και τις συμπαίκτριες μου, ελπίζω αυτή η νίκη να είναι η αρχή και για περισσότερες που θα μας οδηγήσουν στον στόχο μας που είναι η παραμονή στη κατηγορία».

Άννα Μαρία Θεοχάρη (Πορφύρας): «Για ακόμη μία φορά αργήσαμε να μπούμε στο ματς, κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο σετ κυρίως και ο Φιλαθλητικός τα εκμεταλλεύτηκε. Από κει και πέρα μειώσαμε τα λάθη, αλλά οι γηπεδούχες μας πίεσαν πολύ και πήραν δίκαια τη νίκη. Εμείς συνεχίζουμε να «παλεύουμε» κάθε παιχνίδι και δεν τα παρατάμε ποτέ.

Τα στατιστικά:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Πράππας): Τσοπούλου 9 (8/21 επ., 1 άσο, 29% υπ. – 00% άριστες), Τοσιούδη 9 (5/6 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Γεροβασιλείου 13 (10/28 επ., 3 μπλοκ), Ντόνα 5 (1/3 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Δίρβα 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 10 (8/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 35% υπ. – 13% άριστες), Αναγνωστοπούλου -λ (52% υπ. – 29% άριστες) / Υφαντή.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής):  Χαλβατζή 3 (3/6 επ.), Ράπτη 5 (5/15 επ., 56% υπ. – 22% άριστες), Χρήστου 12 (10/39 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 69% υπ. – 62% άριστες), Καράκου 11 (11/28 επ.), Θεοχάρη 7 (4/13 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Γκολφινοπούλου/ Σκυθιώτη -λ (62% υπ. – 41% άριστες), Λιάρου -λ, Γκούρα, Θαλασσινού, Μπούρμπη, Σιδεράτου 2 (1/3 επ., 1 άσο).

Οι Χορηγοί μας