Αδικεί συνεχώς τον εαυτό του…

Αδικεί συνεχώς τον εαυτό του…
Ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός ηττήθηκε εντός έδρας από την ΑΕΚ με 3-0 σετ για την 9η αγωνιστική της Α1΄ κατηγορίας και έτσι παρέμεινε με μία νίκη στο πρωτάθλημα.


Το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, καθώς οι παίκτριες του Λάμπρου Πράππα θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον έναν πόντο από την αναμέτρηση, αν έδειχναν την απαραίτητη συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία των δύο πρώτων σετ.
ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχες ξεκίνησαν δυνατά παίρνοντας το προβάδισμα με 9-6, η «Ένωση» έκανε την αντεπίθεση της και κυρίως με τις Λαμπρινίδου και Κωνσταντινίδου γύρισε τη κατάσταση μέχρι το 10-15. Κάπου εκεί, στο σερβίς πέρασε η Γεροβασιλείου που κατάφερε να πάρει κρίσιμους πόντους πιέζοντας την υποδοχή των φιλοξενούμενων και έτσι έβαλε εκ νέου τον Φιλαθλητικό στη διεκδίκηση του σετ. 
Οι δύο ομάδες πήγαιναν «πόντο – πόντο» έως το 24-24 όπου πήρε το «όπλο» της, η αρχηγός της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να πάει στην ομάδα της με 24-26.
Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου συναρπαστικό με τις Τζούριτς και Δίρβα να ξεχωρίζουν στις αρχές του για την ομάδα του Φιλαθλητικού. Οι δύο ομάδες οδηγούνταν «χέρι-χέρι» με τις γηπεδούχες να παίρνουν δύο φορές σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ, ωστόσο με πρωταγωνίστριες τις Ιβάνοβα και Λαμπρινίδου οι «κιτρινόμαυρες» κατάφεραν να επιστρέψουν στο σετ και εν τέλει να το κατακτήσουν με 24-26.
Το τρίτο σετ φάνηκε πως θα πήγαινε στην ΑΕΚ, καθώς η διαφορά ήταν από την αρχή μεγάλη, με τον Φιλαθλητικό να προσπαθεί στο τέλος να «μαζέψει» τη διαφορά. Το τελικό 17-25 δείχνει ξεκάθαρα την καλή απόδοση από τις φιλοξενούμενες στο τελευταίο «κομμάτι» του αγώνα.
Ο Φιλαθλητικός στην 10η αγωνιστική της Α1΄ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη που αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς, ενώ η «Ένωση» έχει «ντέρμπι» με τον Ολυμπιακό.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΑΕΚ1 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Λάμπρος Πράππας (Προπονητής Φιλαθλητικού):
«Δεν δείξαμε το κάτι παραπάνω για να έχουμε βαθμολογικό όφελος. Ήμασταν καλοί, αλλά όχι τόσο όσο έπρεπε. Στα κρίσιμα σημεία δεν δείξαμε τόση μαχητικότητα και πίστη για να επικρατήσουμε εμείς απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα και στο τρίτο σετ κυριάρχησε η απογοήτευση».
Μανώλης Ρουμελιώτης (Προπονητής ΑΕΚ):
«Ήταν μια επαγγελματική νίκη η σημερινή… Στα δύο πρώτα σετ θα μπορούσαμε να είχαμε επικρατήσει πιο εύκολα, αλλά κάναμε και πάλι πολλά λάθη, τα οποία πρέπει να μειώσουμε, αλλά εν μέρει είναι και δικαιολογημένα αφού ήμασταν πιεσμένοι από τα τελευταία αποτελέσματα. Γι’ αυτό ήταν σημαντική η σημερινή νίκη προκειμένου να ανέβουμε ψυχολογικά εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Γιούλα Δίρβα (Παίκτρια Φιλαθλητικού):

«Το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ μας αφήνει μία πικρία, καθώς ξέρω πως οι δυνατότητες μας είναι για να παίζουμε πολύ καλύτερα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Σε αυτό το ματς δεν μας βγήκε τίποτα, ωστόσο το αφήνουμε πίσω και πάμε να δουλέψουμε μία εβδομάδα για το ματς με τον Άρη που για εμάς είναι κομβικό, εκεί δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη».
Μαρία Λαμπρινίδου (Παίκτρια ΑΕΚ):
«Ήταν μία δύσκολη νίκη για εμάς, αφού ο Φιλαθλητικός έπαιξε καλά στα δύο πρώτα σετ και μας πίεσε. Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνιθήσει να παίζουμε σε μικρά γήπεδα και ο ερχομός μας εδώ στο όμορφο αυτό γήπεδο, μας δυσκόλεψε. Σαν ομάδα πρέπει να βελτιώσουμε το άγχος που μας παρουσιάζεται όταν πάμε να «κλείσουμε» κάποιο σετ. Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί ένα «ντέρμπι» με τον Ολυμπιακό που έχει την πληρέστερη ομάδα στο πρωτάθλημα, ωστόσο ως μέλη της ΑΕΚ δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι λιγότερο από νίκη σε αυτό το παιχνίδι, όσο δύσκολο και αν είναι».
Τα σετ:
24-26, 24-26, 17-25
ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Φιλαθλητικός (Πράππας): Τσοπούλου 6 (6/23 επ., 21% υπ. – 14% άριστες), Τουσιούδη 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Γεροβασιλείου 10 (7/25 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ντόνα 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Δίρβα 6 (4/12 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τζούριτς 9 (8/28 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 18% άριστες), Αναγνωστοπούλου -λ (30% υπ. – 10% άριστες) / Χατζηελευθερίου -λ, Μαυροπάνου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Υφαντή 3 (3/5 επ.), Μπαζιάνα.

ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Τσοχατζή 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 14 (13/43 επ., 1 άσο), Ιβάνοβα 10 (9/19 επ., 1 άσο, 71% υπ. – 43% άριστες), Λαμπρινίδου 18 (14/25 επ., 4 μπλοκ), Κοσμά 9 (5/24 επ., 4 μπλοκ, 56% υπ. – 24% άριστες), Τοντάι 6 (2/6 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Κακουράτου -λ (43% υπ. – 19% άριστες) / Σπανού 1 (1/1 επ.), Κουνάδη.

* Το ρεπορτάζ του αγώνα αναρτήθηκε με καθυστέρηση λόγω ενός σοβαρού τεχνικού προβλήματος *

Οι Χορηγοί μας