Σταθερά στην ελίτ του αναπτυξιακού βόλεϊ ο Φιλαθλητικός

Σταθερά στην ελίτ του αναπτυξιακού βόλεϊ ο Φιλαθλητικός

ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ –

Δ. ΙΟΦΤΣΕΦ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Σταθερά στην ελίτ  του αναπτυξιακού βόλεϊ ο Φιλαθλητικός

Πέρσι είχαμε τερματίσει στην τρίτη θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος κάναμε ένα βήμα παραπάνω κερδίζοντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Ο λόγος για την ομάδα βόλεϊ παγκορασίδων του Φιλαθλητικού, που στο φετινό «final-4» του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο κλειστό του Αγίου Παύλου, στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, φτάσαμε πολύ κοντά στο να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2003 όταν κατακτήσαμε τον τίτλο και το χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Η ουσία είναι ότι ο Φιλαθλητικός εδραίωσε τη θέση του στην ελίτ του αναπτυξιακού βόλεϊ της Ελλάδας, αφού είναι ο μοναδικός σύλλογος της περιφέρειας με σχεδόν συνεχή παρουσία στην τελική τετράδα.
Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Περσέα από τη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά ήταν το ντέρμπι από το οποίο θα έβγαινε ο πρωταθλητής. Ο Φιλαθλητικός πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην αθλήτρια-φαινόμενο του Περσέα, Ανθούλη (ξεπερνά τα 2 μέτρα σε ύψος), με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε ήττα με 3-1 σετ. Στο πρώτο παιχνίδι η  ομάδα μας είχε κερδίσει εύκολα τον Φοίβο με 3-0, ενώ χθες στο τελευταίο παιχνίδι επικρατήσαμε του Μαρκόπουλου με 3-2, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.
«Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να βρίσκεσαι κάθε χρόνο στο «final-4». Βλέπεις το επίπεδο των άλλων ομάδων, αποκτάς εμπειρίες και επιβεβαιώνεις ότι είσαι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας στον χώρο του αναπτυξιακού βόλεϊ. Τα τελευταία χρόνια ο μοναδικός σύλλογος από την περιφέρεια που δηλώνει «παρών» στο τουρνουά είναι ο Φιλαθλητικός. Έτσι όπως είναι το αγωνιστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να προκριθείς στο «final-4». Ο Φιλαθλητικός όμως το έχει πετύχει», επισήμανε ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Ιόφτσεφ, αναφερόμενος στη φετινή μεγάλη επιτυχία και πρόσθεσε:
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των κοριτσιών, αν και δεν πιάσαμε το μάξιμουμ της απόδοσή μας. Στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Περσέα αποσυντονιστήκαμε στην άμυνα, δεν ήμασταν καλοί στην υποδοχή αλλά και στην κόντρα επίθεση και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις απέναντι στην αθλήτρια Ανθούλη του αντιπάλου μας.
Στα άλλα δύο παιχνίδια, περιορίσαμε τα λάθη μας, ήμασταν δυνατοί στο σερβίς και το ομαδικό κομμάτι. Ειδικά στο ομαδικό κομμάτι πιστεύω ότι βρισκόμαστε πιο μπροστά απ’ όλες τις ομάδες. Αυτό ήταν που μας κράτησε στις δύσκολες στιγμές όταν χάναμε την ισορροπία μας σαν ομάδα.
Πιστεύαμε ότι έχουμε σίγουρο ένα μετάλλιο. Ο στόχος μας ήταν το χρυσό, αλλά και εδώ που φτάσαμε είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα βρίσκεται εκεί που πρέπει να είναι, στις καλύτερες στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλήτριές μας μετέχουν σε αγώνες υψηλού επιπέδου και αυτό τις βοηθάει για την επόμενη χρονιά. Έχουμε αρκετά αξιόλογα κορίτσια που έρχονται από πίσω και πιστεύω του χρόνου θα συνεχίσουμε τον δρόμο των επιτυχιών» κατέληξε ο κ. Ιόφτσεφ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού, Βασίλης Ακριβούλης τόνισε:
«Είμαι χαρούμενος για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ελλάδα. Μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, που δείχνει την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες και δικαιωνόμαστε για αυτήν την επιλογή μας. Με γηγενείς μικρές ηλικιακά αθλήτριες, πετύχαμε την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α2 Εθνική και παράλληλα, βρεθήκαμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων. Μια επιτυχημένη χρονιά για τον σύλλογό μας. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στον προπονητή μας για την προσπάθειά τους. Ευχαριστώ τους γονείς των αθλητριών που είναι κοντά στην ομάδα και στον σύλλογο και βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Συνεχίζουμε έτσι και την επόμενη χρονιά, θέτοντας από τώρα, στόχους πάντα υψηλούς».

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Με την ομάδα παγκορασίδων του Φιλαθλητικού αγωνίστηκαν οι εξής αθλήτριες: Γαργάλα, Βαϊοπούλου, Πίτσα, Νταφοπούλου, Τσιλιάκου, Ευθυμιοπούλου (L), Κατσάρα, Καραγιάννη, Μαυρομάτη, Μάγγα, Ζιώγα, Καρακίτσιου (L) και Στατήρη.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η αγωνιστική
Φοίβος – Φιλαθλητικός    0-3
Μαρκόπουλο – Περσέας    1-3

2η αγωνιστική
Φοίβος – Μαρκόπουλο    2-3
Φιλαθλητικός – Περσέας    1-3

3η αγωνιστική
Μαρκόπουλο – Φιλαθλητικός    2-3
Περσέας – Φοίβος    0-3

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Περσέας    6    (6-5)
Φιλαθλητικός    5    (7-5)
Φοίβος    4    (5-6)
Μαρκόπουλο    3    (6-8)

Attachment

66487045_2219522511478627_3464426530552152064_o

Οι Χορηγοί μας