Ιστορία Συλλόγου

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Σύλλογος Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ιδρύθηκε το 1990 και συµπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής γεµάτα δράση και επιτυχίες. Σε όλα αυτά τα χρόνια δηµιούργησε σοβαρή αθλητική υποδοµή στο χώρο του Βόλλευ και έγινε πόλος έλξης για τη φίλαθλη νεολαία της Λάρισας.

Το 2015, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος έκανε την υπέρβαση και ανέβασε τη Λάρισα στην ψηλότερη κορυφή. Από την επόµενη σεζόν η οµάδα του Φιλαθλητικού θα παίζει στην Α1 κατηγορία, µε τις κορυφαίες οµάδες της Ελλάδας. Με σκληρή δουλειά η οµάδα απέδειξε τη µεγάλη αξία και το υπόβαθρο που διαθέτει.

Ο Φιλαθλητικός είναι η µόνη οµάδα της Θεσσαλίας σε όλα τα αθλήµατα που θα παίζει την επόµενη σεζόν στη µεγάλη κατηγορία. Από τις τάξεις του συλλόγου πέρασαν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, κάποιες από τις οποίες αγωνίζονται σήµερα στην οµάδα των γυναικών η οποία πέτυχε τη µεγάλη άνοδο.

Κύριος σκοπός του Σωµατείου είναι η συστηµατική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συµµετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, πάντα µε την παράλληλη ανάπτυξη και διάδοση του αθλητικού ιδεώδους και του πνεύµατος συµφιλίωσης, σύµφωνα µε τις αρχές του φίλαθλου πνεύµατος.

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαικός Σύλλογος συµµετέχει κάθε χρόνο στα τοπικά πρωταθλήµατα της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. όλων των κατηγοριών: Παγκορασίδων, Κορασίδων και Νεανίδων. Παράλληλα, λειτουργούν και οι Ακαδηµίες Βόλλευ του Φιλαθλητικού που απευθύνονται σε µαθήτριες που αγαπούν το άθληµα. Μέσα από τη σωστή διαπαιδαγώγηση από ένα δυνατό προπονητικό team
γεννιούνται τα ταλέντα που θα οδηγηθούν στη µεγάλη οµάδα. Σκοπός των ακαδηµιών είναι να δηµιουργήσουν µια αγωνιστικά δυνατή αθλητική παρέα πάντα µέσα στο πνεύµα του υγιούς αθλητισµού.

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1990 με σκοπούς που συνάδουν με την καλλιέργεια του αθλητισμού στις νέες και τους νέους.

Το Σωματείο έχει σφραγίδα που φέρει στην περιφέρειά της κυκλικά την επωνυμία «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» και το έτος ίδρυσης 1990 και στο μέσο της απεικόνιση ενός κλάδου δάφνης, που μαζί με τη λέξη «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ» αποτελούν το έμβλημα του Σωματείου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού Συλλόγου αποτελείται από επιφανείς ανθρώπους με θέληση να βοηθήσουν και να ωθήσουν το σωματείο στην ανάπτυξη του, ώστε να ωφελήσει το Λαρισινό βόλεϊ και να δώσει κίνητρα στην νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Χρώματα του συλλόγου είναι: το πράσινο, κίτρινο και μπλε.

Οι Χορηγοί μας