Φιλαθλητικός Λάρισας: 30 χρόνια Ζωής και Προσφοράς 1990 – 2020.

Φιλαθλητικός Λάρισας: 30 χρόνια Ζωής και Προσφοράς 1990 – 2020.

Φ.Λ.Σ. : Άνεμος δημιουργίας και αθλητικής προσφοράς στο volley της Λάρισας για 30 χρόνια

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1990 με σκοπούς που συνάδουνε με την καλλιέργεια του αθλητισμού στις νέες και τους νέους.

Μετρώντας  30 χρόνια παρουσίας ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Σύλλογος σήμερα πιο δυναμικός από ποτέ, τάσσεται στην υπηρεσία του γνήσιου αθλητικού πνεύματος, καλλιεργώντας την αγάπη για το ευ αγωνίζεσθε και τη δημιουργική ενασχόληση με το μεγάλο σχολείου του αθλητισμού

Στα 30 χρόνια πορείας του έχει συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση με πολλούς τρόπους. Αυτή τη στιγμή έχει ενεργό τμήμα , βόλεϊ γυναικών.

Κύριος σκοπός του Σωματείου είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Σκοποί επίσης του Σωματείου είναι η ανάπτυξη και διάδοση του Αθλητικού ιδεώδους η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των μελών, η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων των αθλητών, η ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ αυτών και γενικά η κοινωνική ανάπτυξη τους και η αξιοποίηση τους σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η προσφορά του Φιλαθλητικού ως προς την καλλιέργεια της αγάπης του αθλητισμού, χωρίς ο πρωταθλητισμός να γίνεται αυτοσκοπός. Αποτελεί ένα αθλητικό όμιλο με ανοιχτή την πόρτα για όλους και όλες. Μια ευκαιρία γνωριμίας με τον αθλητισμό και δημιουργικής απασχόλησης, με κοινό παρονομαστή τη θέρμη για τον αθλητισμό. Παράλληλα, λειτουργούν με επιτυχία οι Ακαδημίες για τους ηλικιακά μικρότερες φίλες του volley και βέβαια το μάχιμο γυναικείο τμήμα. Για όλους λοιπόν τους ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον αθλητισμό και να μυηθούν στους κόλπους του, ο Φιλαθλητικός δίνει την ευκαιρία και το όραμα. Ένα όραμα παιδείας και αθλητισμού!

Attachment

Untitled 2m

Οι Χορηγοί μας